Aniki.fi - Animekipinä

Lisätietoja palvelusta

Mikä on Aniki.fi?

Aniki.fi on keskitetty osoite useille suomalaisille anime- ja mangaharratukseen liittyville keskustelupalveluille. Erilliset alueet haluttiin yhdistää saman osoitteen alle ennen kaikkea teknisistä syistä johtuen. Saman osoitteen alla olevia palveluja on helpompi hallita. Toinen syy yhdistämiseen on käytön helppous. Eri sivuilla käyvät samat käyttäjätunnukset ja salasanat.

Mistä nimi tulee?

Näppäimistöltä - toki, mutta kenen näppäimistöltä? Kun oltiin päätetty yhteisen osoitteen avaamisesta eri keskustelupalveluja varten, puitiin nimiasiaa muutamaan kertaan, ensin Animeunionin kokouksessa kesällä 2006 Lahdessa, sitten myöhemmin Anime-lehden IRC-keskustelukanavalla 11-12.6.2006. Sanat eivät riitä kuvaamaan tunnelmaa, mutta todisteet puhuvat puolestaan. Puhuvat itse asiassa niin rajusti, että jopa valtakummallinen media huomioi asian. Valitettavasti.

Mistä logo tulee?

Kahvipannusta. Itse asiassa miljardien epäonnistuneiden mallien jälkeen innostus räjähti vaarallisesti. Aniki-logoista tuli monipuolinen konsepti, joista voit kerätä koko sarjan!

Miten voin...

...saada oman keskustelualueen?

Oma keskustelualualue voidaan myöntää usein eri perustein, joista tärkeimmät on listattu alla.

  • Alan harrastusyhdistyksille voidaan myöntää oma alue yhdistyksen toiminnasta keskusteluun
  • Tietyn teeman keskustelualueita (kuten AMV tai Cosplay) voidaan avata, mikäli tällaiselle löytyy aktiivisia ylläpitäjiä ja aihealueelle on selvää tarvetta. Avointa keskustelua kannattaa käydä ennen alueen perustamista.
  • Keskustelualuelue voidaan myöntää myös alan yhteistyöyritykselle. Lisätietoja on tässä viestissä, jonka lukemista suositellaan kaikille alueilla liikkuville yrityksille.

Pyynnöt uudesta foorumialueesta tulee esittää Neuvonta ja Tekniikka -alueen välityksellä tai sähköpostitse, ks. yhteystiedot alla. Yrityksiä suositellaan ottamaan yhteyttä sähköpostitse, jotta tarpeelliset varmistukset voidaan tehdä.

...lähettää sisältöä kuva- tai media-arkistoon?

Kuvakokoelmia, videoita ja muita tallenteita voi lähettää kuva- ja media-arkistoon julkaistavaksi. Materiaalia voi toimittaa ftp-yhteyden välityksellä. Ota yhteyttä sähköpostitse, ks. yhteystiedot alla. Ilmoita yhteydenotossa minkätyyppistä materiaalia olisit halukas lähettämään. Varmistathan, että sinulla on käyttö- ja edelleenjulkaisuoikeus lähettämääsi materiaaliin.

...liittyä moderaattoriryhmään?

Uusia moderaattoreita toivotaan mukaan avustamaan keskustelualueiden kehityksessä ja valvonnassa. Ota yhteyttä yksityisviestillä johonkin nykyiseen moderaattoriryhmän jäseneen. Kerro viestissä hieman itsestäsi ja ajatuksistasi keskustelualueisiin liittyen.

Yhteystiedot

Laajemmat yhteystiedot löydät alla mainitusta rekisteriselosteesta tai Säätöyhteisö B2 ry:n sivuilta. Ylläpitoa varten on kuitenkin perustettu yhteinen sähköpostiosoite:
Sähköpostiosoite

Käyttöoikeustiedot

www.aniki.fi
Tämän minimalistisen Webin pisti kasaan Jussi Sorjonen ja teksteissä avitti hieman myös Kyuu Eturautti. No copyright 2006-n. Kaikkea sisältöä saa kopioida ja käyttää vapaasti edelleen.

forums.aniki.fi
Normaalit tekijänoikeudet pätevät. Keskustelualueet pyörivät phpBB -sovelluksella, joka on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, eli saatavilla käyttöön vapaasti. Keskustelualueiden sisällön, eli käyttäjien viestien oikeudet kuuluvat viestit kirjoittaneille käyttäjille eikä niitä tule käyttää edelleen ilman kyseisen käyttäjän lupaa. On jokaisen käyttäjän oma asia, haluaako hän sallia viestiensä edelleenkäytön ja millä ehdoin.

kuvat.aniki.fi
Normaalit tekijänoikeudet pätevät. Poikkeukset sekä pyydetyt toimintatavat edelleenkäyttöä varten on ilmoitettu joka kuvagalleriassa erikseen. Kuten keskustelualueet, myös kuva-arkisto pyörii avoimen lähdekoodin ohjelmistolla.

media.aniki.fi
Normaalit tekijänoikeudet pätevät, ellei teosten yhteydessä toisin mainita. Aniki-palvelun ylläpitäjät voivat välittää lupapyynnöt edelleen.

oma.aniki.fi
Palvelu sisältää lähinnä henkilötietoja, joita luonnollisestikin varjellaan rekisteriselosteemme mukaisesti. Palvelussa julkaistavat tulostiedot esimerkiksi eri kilpailuista ovat julkista ja vapaasti levitettävää tietoa.

wiki.aniki.fi
Jokaisesta wikin alueesta vastaa eri taho, kuten tietty yhdistys tai yhteisö. Normaalit tekijänoikeudet pätevät. Alueen ylläpitäjä voi tehdä tähän poikkeuksia.

osto-opas.aniki.fi
Sisällön osia saa lainata vapaasti, kunhan lähde mainitaan. Osilla tarkoitetaan tässä tietoja yksittäisistä kaupoista tai yksittäisiä otteita tekstistä, ei kokonaisia sivuja. Tekstissä mainitut yritykset voivat lainata heistä kirjoitettuja tekstejä vapaasti omaan käyttöönsä, kunhan niiden mahdollisen julkaisun yhteydessä mainitaan lähde.

aniki.fi/badge
No copyright -hengessä mennään täälläkin, tuotanto Tero Nybacka ja ohjeistus Kyuu Eturautti. Pohjautuu pitkälti avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin ja jossain määrin Tietovelhot Oy:n ja Isolcom Oy:n tuottamiin ohjelmistoihin. Näitä onpi käytetty luvalla.

Henkilötiedot
Rekisteröinnissä kysyttävien henkilötietojen osalta on nähtävillä rekisteriseloste. Rekisterin ylläpidosta huolehtii Säätöyhteisö B2 ry. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille, poikkeuksena asianomaiset luvat omaava viranomainen, eikä niitä käytetä suoramarkkinointiin tai mainontaan.

Takaisin etusivulle